Imprimeix

Consells de salut: La prova de la SIDA

Escrit per Lda. M. Dolors Grassot París el . Publicat a Salut

 

Fa uns dies una parella jove em va preguntar com podia fer-se la prova de la SIDA. Feia uns mesos que sortien de forma estable i estaven pensant en deixar el preservatiu i passar-se a un altre mètode anticonceptiu, però com que tots dos havien tingut altres parelles sexuals anteriorment, volien estar segurs que tots dos estaven sans.

 

Tenien molt clar que volien fer-se la prova de la forma més discreta possible, i d'altra banda, el metge de capçalera no sempre accedeix a demanar aquesta prova si no es donen elements de risc, així que els vaig donar una idea que els va semblar perfecta: fer una donació de sang.

 

Catalunya és un dels països on es fan més donacions de sang. Cada cop que es fa una donació, la sang recollida és analitzada per comprovar que no hi ha cap patogen. Principalment es realitzen tests per descartar l'hepatits B i C, el virus de la SIDA (VIH), la sífilis, etc. En pocs dies, s'envia una carta al donant informant-lo del seu estat de salut.

 

Hi ha múltiples raons per decidir-se a donar sang, la raó de que parlem avui només és una més. El més important és tenir en compte que fer una donació de sang és un acte solidari que repercuteix en benefici de la salut de tots. Pot ser que demà nosaltres mateixos o una persona estimada necessitem una transfussió, per què no donem sang avui perquè no en falti demà?

 

Si voleu més informació sobre la donació de sang a Catalunya, la trobareu al següent link: http://www.donarsang.gencat.cat/index.html

 

 

Mariló Grassot Paris

Psicòloga

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar