Imprimeix

Jocs: L'Arbre

Escrit per Lda. M. Dolors Grassot París el . Publicat a Jocs

arbreDibuixeu un arbre que representi la vostra vida: les arrels són el passat; el tronc i les branques principals són el present; i les altres ramificacions, fulles i fruits són el futur.

Doneu-li la forma, textura i color que més harmonitzi amb la vostra vida. Cada arrel, cada anella, branca, fulla… ha de tenir el seu significat.

Un cop tingueu l’arbre dibuixat, observeu-lo amb atenció i intenteu explicar-vos per què l’heu dibuixat així. Al contrari que l’escriptura, que sorgeix de la nostra ment racional, els dibuixos expressen la nostra part més irracional. Observar un dibuix nostre ens dóna molta informació sobre nosaltres mateixos que normalment es manté en el subconscient.

 

Observeu les arrels:són profundes o superficials? Curtes o llargues? Moltes o poques? Quina relació tenen a nivell familiar? (estar molt unit a la família, tenir pocs o molts llaços familiars…)

El tronc és alt i esbelt o baix i ample? És recte o tort? Com es relaciona amb la manera com veieu el present: Escorrespon a la vostra figura física o psíquica? Representa com us veieu o com us agradaria ser?

Les branques principals representen les amistats: són moltes o poques? Llargues o curtes? Fermes o fràgils?

Les fulles, fruits i flors representen la visió que tenim del nostre futur. És una copa frondosa? O més aviat pobra? L’heu dibuixat amb molts detalls? Us heu entretingut a dibuixar-la ben maca o heu posat més atenció en altres parts de l’arbre?

Les respostes que us doneu a aquestes preguntes us ajudaran a aprofundir una mica més en el propi autonconeixement.

 

 

Mariló Grassot Paris

Psicòloga

 

 

Jocs relacionats:

Canvia la teva vida

 

 

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar