Imprimeix

Jocs: El somni de'n Josep

Escrit per Lda. M. Dolors Grassot París el . Publicat a Jocs

dormirA en Josep li agradaven molt les noveles de cavallers. Una vegada, en acabat de llegir una d’aquestes noveles se’n va anar a dormir i va somniar que era a l’Edat Mitja participant en un torneig contra els millors cavallers del regne. Els havia guanyat a tots i ara li tocava el Cavaller Negre. Al primer intent, el Cavaller Negre el va fer caure del cavall i en Josep va veure, angoixat, com se li acostava per clavar-li la llança al pit.

 

En aquell precís moment, la dona de’n Josep va veure que estava tenint un malson i li va donar un cop al pit per despertarlo. En Josep es va espantar tant que va morir a l’acte d’una aturada cardíaca.

 

És veritat o mentida aquesta història? Per què?

 

 

 

 

 

 

 

La història és falsa, perquè si en Josep va morir a l’acte d’una aturada cardíaca, no va arribar a despertar, per tant, no va poder explicar-li el seu somni a ningú.

 

Si has trobat la solució, felicitats! Cal ser molt imaginatiu per a resoldre aquest enigma. El més habitual és repassar l'enunciat de dalt a baix per veure on és la "trampa". Però en aquest enunciat no hi ha trampa, cal saber passar per alt el més evident i  observar el problema des d'un punt de vista poc habitual per a poder trobar la solució. El fet d'haver resolt aquest enigma prova que tens un estil de pensament molt flexible.

 

Si no l'has resolt, no t'hi amoïnis, formes part de la majoria. A les societats occidentals predomina un estil de pensament més racional i pràctic. Aquest estil de pensament dificulta trobar solucions imaginatives a problemes complexos, però és molt útil per a resoldre els problemes quotidians de forma ràpida i eficaç.

 

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar