Imprimeix

Espai professional: Burnout en professionals sanitaris

Escrit per Lda. M. Dolors Grassot París el . Publicat a Articles

 

El síndrome de burnout té una alta incidència en professionals que realitzen una tasca assistencial o social, i el deteriorament laboral que implica afecta la seva sindrome burnoutsalut, la organització en la qual desenvolupen la seva feina i també, a través dels beneficiaris d'aquesta feina, a la societat. Les greus conseqüències de patir burnout justifiquen l'existència de moltes investigacions sobre aquest constructe i sobre la i dentificació de grups de risc associats al mateix.

 

A la universitat de Granada s'ha realitzat un treball estadístic sobre el tema.  Resumint, els resultats del treball són els següents:

 

1. El promig del cansament emocional obtingut per separats/divorciats és l'únic que es pot considerar alt, tot i que els professionals interints queden molt aprop del punt de tall entre mig i alt.

 

2. Els grups en els quals s'obté promitjos mitjans en despersonalització corresponen a interins i professionals amb contracte temporal, mentre que el grup de separats/divorciats obtenen nivells alts.

 

3. En quant al grau de realització personal, tots els grups obtenen nivells mitjos.

 

Si voleu llegir l'article complet, cliqueu el següent link.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar