Imprimeix

Espai professional: L'adaptació postpart

Escrit per Lda. M. Dolors Grassot París el . Publicat a Articles

 

Convertir-se en mare representa una oportunitat única a la vida d'una dona per transformar-se i redefinir-se, però abans del naixement moltes dones estan poc preparades per l'impacte que la maternitat tindrà en les seves vides.

 

Mentre que les oportunitats de preparar-se per al part són abundants, hi ha una evident i alarmant manca de preparació per les tasques i responsabilitats de la maternitat. El resultat d'això és que moltes dones se senten sorpreses i confuses pels canvis vitals que representa l'arribada d'un nadó, i no és estrany que se sentin traïdes perquè ningú les havia avisat (Maushart, 1999). Al moment de fer la transició de l'embaraç a la maternitat, expressen sorpresa i enuig, sovint creient que les han protegit de secrets molt ben guardats sobre la maternitat, que de vegades descriuen com un "shock". No és estrany sentir comentaris com "això no és el que jo esperava", "no pensava que fos així" o "per què ningú m'havia explicat de què anava tot això?".

 

A la Revista Internacional de Psicoteràpia integrativa podeu trobar un article sobre com utilitzar aquest tipus de teràpia amb les mares que tenen problemes d'adaptació a la maternitat. Si us interessa, cliqueu a aquest link.

 

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar